Home Jocuri chinezesti
Jocuri chinezesti
Jocuri Chinezesti PDF Imprimare Email
Jocuri chinezesti
Scris de andreibitculescu   
Miercuri, 23 Martie 2011 07:22
Ca o parte indispensabila a artei populare traditionale jucariile chinezesti sunt o expresie unica a istoriei Chinei, o istorie lunga si neintrerupta. Convingeriile religioase, viziuniile asupra lumii, operele clasice si obiceiurile locale în special festivaluri, toate sunt reprezentate de utilizarea de diferite tehnici care necesita intelepciunea cea mai profunda si multa creaativitate.

Avantajul este ca marea majoritate a oamenilor se pot bucura de placerea jucariilor chinezesti care este mai usor disponibila decat alte lucrari artistice, cum ar fi marfa jad sau de argint, deoarece ele tind sa utilizeze articole comune care sunt usor accesibile, cum ar fi o carpa , iarba, paie, lut, s.a.

Chiar si asa, trebuie remarcat faptul ca aceste jucari chinezesti nu sunt greu de fabricat. In general, gama variata de jucari poate actiona ca decoratii pentru a fi apreciate acolo unde merita, in inima copiilor. Jucariile chinezesti pentru apreciere si decorare subliniaza conceptia plastica. Sculptate pe radacina,piatra, nuci, coaja de ou pictat, modelare cu lut, portelan si ceara sau tot ce este rafinat, în special figurinele cu frumusetea lor naturala.

Jucariile chenezesti reprezinta in unele locuri traditia, desi pentru noi reprezinta mai mult un mod de distractie in functie de varsta. Exista unele jucari chinezesti care nu tin cont de asa ceva, mai mult nu exista limita de varsta pentru anumite jucari chinezesti, cata vreme respectarea traditiei este pe primul plan. China este dovada vie ca traditia este respectata si transmisa mai departe prin intermediul jucariilor chinezesti, ceea ce este deosebit si chiar amuzand vazand copiii distrandu-se chiar si adultii in timp ce isi amintesc de copilarie.
 


Sondaje

Cunosti literele chinezesti?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com